Υλικά Τσιμούχας

Πολυουρεθάνες (PU, PU FDA, PU Natural, PU Mos2, PU Soft, PU Hard)

Κατέχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στο τομέα των τσιμουχών βάκτρου και εμβόλου.Σε πολλές εφαρμογές οι τσιμούχες που κατασκευάζονται από Πολυουρεθάνη της Seal Expert ξεπερνούν την διάρκεια ζωής από τις τσιμούχες που κατασκευάζονται βιομηχανικά. Ο λόγος γι' αυτό μπορεί να αποδοθεί από τη μια πλευρά στην προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών και αφετέρου στην άμεση τεχνολογία κατασκευής. Τα πιστοποιημένα υλικά καθιστούν τις τσιμούχες πολυουρεθάνης κατάλληλες ακόμη και για τρόφιμα.

Ελαστομερή υλικά Elastomers (NBR, NBR FDA, H-NBR, EPDM , EPDM FDA, FPM, FPM FDA, AFLAS, SILICONE FDA)

Tα ελαστομερή προϊόντα παραμένουν σημαντικά στην τεχνολογία της τσιμούχας και οφείλεται στο ευρύ φάσμα πιέσεων και θερμικής και χημικής αντίστασης τους. Είναι υλικά που διογκώνονται εύκολα με τη χρήση ελάχιστης δύναμης.

Πλαστικά - Plastics (POM, PEEK, UHMW - PE, PTFE Virgin - Glass - Bronze - Graphite - Carbon)

Τα σκληρά πλαστικά και θερμοπλαστικά χρησιμοποιούνται κυρίως για Back-Up rings (πλάτες τσιμουχών) και Guide-Rings (δακτυλίδια οδηγών) αλλά και για τσιμούχες υψηλών πιέσεων και ταχυτήτων. Η πολυακετάλη (POM) παρουσιάζει καλές φυσικές ιδιότητες όπως καλή χημική αντίσταση και χαμηλή απορρόφηση νερού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετραιλαιοειδή, υδραυλικά υγρά όπως και σε πνευματικές εφαρμογές. Το PTFE από την άλλη παρουσιάζει εξαιρετική χημική και αντιτριβική αντίσταση και χρησιμοποιείται πολύ σε Μηχανήματα σε Βαριά Βιομηχανία και Βιομηχανία Τροφίμων.


Σιλικόνη

Η Σιλικόνη επιδεικνύει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, που συμπεριλαμβάνουν:

  • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα
  • Χαμηλή χημική δραστικότητα
  • Χαμηλή τοξικότητα
  • Θερμική σταθερότητα (σταθερότητα των ιδιοτήτων τους σε ένα πλατύ εύρος θερμοκρασιών −55 έως 210 °C).
  • Δεν υποστηρίζει μικροβιολογική ανάπτυξη.
  • Αντιστέκεται σε οξυγόνο, όζον και υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτή η ιδιότητα έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη χρήση των σιλικονών στην βιομηχανία και στην αυτοκινητοβιομηχανία
  • Ιδιότητες ηλεκτρικής μόνωσης. Επειδή η σιλικόνη μπορεί να μορφοποιηθεί σε ηλεκτρικά μονωτικό ή αγώγιμο υλικό, είναι κατάλληλο για μια πλατιά περιοχή ηλεκτρικών εφαρμογών.
  • Η σιλικόνη είναι χρήσιμη για ιατρικές εφαρμογές
  • Η σιλικόνη είναι χρήσιμη για εφαρμογές που έχουν σχέση με την επεξεργασία, μεταφορά, συσκευασία, αποθήκευση τροφίμωνΑρχική Υλικά Τσιμούχας
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης